Analogt foto

Fik idag gang i det ellers hengemte mørkekammer udstyr, det troede jeg ikke jeg nogensinde ville få brugt mere.
Men Christoffer er lidt en retro freak og vi fandt et gammelt boks kamera i pulterkammeret og i køleskabet en rulle Ilford FP4 120 film, så igang kom vi.

Han fik trykket de 8 billeder af, det er et 60×80 mm kamera og ikke som jeg lige regnede med et 60 x 60.
Vi fandt en flaske fremkalder, lidt eddikesyre og en flaske fixer, som var godt og grundtigt grynet, men vi fik da rystet fixeren nogenlunde flydende.
Hos fotohandleren i Ikast var man ikke længere lagerførende i foto kemikalier, det kom ikke bag på mig. Han leverer det nærmest kun til ungdomsskolen og har derfor ikke noget hjemme.

Gitte var alligevel i Herning og fik købt en ny fixer, det var lagervarer hos ASG foto, som ganske vist måtte lagt ud på lageret, men en flaske fik hun da med sig så vi kunne få fremkaldt nogle papir billeder.
Hun fik også en længere snak med fotohandleren om stigende priser på fotokemi og om at de havde kunder som kom helt fra Ringkøbing efter den slags.

Vi har en ganske stort lager af fotopapir, både den gode gamle fiber papir og det mere moderne, hvis man kan kalde fotopapir det, plastcoatede papir i mange størrelser.

Det var sjovt at få taget lidt hul på al det gamle fotogrej, nu hvor fotohandleren ellers kigger undrende på en når man spørger efter foto kemi.
Efter lidt længere eftersøgning fandt vi en filmopruller med ca 20 meter Ilford HP5 samt et batteri til det gamle Minolta 7XI spejlrefleks kamera, så mon ikke jeg skal have skudt et par ruller film af inden vi pakker mørkekammeret væk igen – det tror jeg nok lige.

Vi fik også fundet min fars gamle RolleiCord med tilhørende Metz stavflash frem, til stor fornøjelse for os begge to – det ender nok med vi skal have gravet nogle flere 120 film frem fra gemmerne.

2 tanker om “Analogt foto”

 1. Dejlig historie god fornøgelse, men gammelt fotopapir er ofte sløret (gråt)
  Afprøv det ved at putte et stykke 2 min i fremkalderen og fixere det det skal så
  være hvidt.
  vh Flemming

 2. Jeg faldt lige over din historie, og jeg håber at du har fået brugt mørkekammeret noget mere inden det blev pakket væk.
  Er selv ved at skulle igang, i første omgang med 35mm billedekopiering, men håber at falde over en 120-spole så jeg kan komme igang med at få noget ud af mine Brownie-kameraer (2x No.2/120 og 2 til 620).

  Det ville være super at se noget af det I har fået lavet 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.