Bukkefeber…

Nej ikke her, nu er det bukkepral det handler om!

Endelig lykkedes det.

Efter at have siddet og ventet på skudchancen mange gange i flere sæsonen var heldet med mig til morgen, kort efter solopgang kom bukken luskende ud fra krattet.

Jeg sad fra kl 04:20 med ryggen mod et birketræ, i et markskel med en rapsmark på den ene side og en blanding af juletræer og noget krat på den anden side.

Omkring kl 04:40 luskede der et dyr ind fra rapsmarken, det gik bag et fyrrekrat og jeg kunne ikke se hvad det var.
Faktisk sad jeg og var halv træt at det sted jeg havde placeret mig, mit udsyn var delvist spærret af fyrrekrattet, men jeg havde jo besluttet at det var stedet. Lodsejeren  havde ganske vist forsikret mig om at der stort set kom dyr hver morgen, men det lidt ringe udsyn gjorde  at jeg var lidt i tvivl om jeg skulle gå et andet sted hen, men jeg blev siddende.

Få minutter efter solopgang hørte jeg lidt lusken bag mig i krattet, men jeg kunne ikke vende mig om og se hvad der skete, det viste sig senere at være en jæger der kiggede efter bukken den anden vej.

Ca 10 minutter efter solopgangen kunne jeg se et dyr komme ud på den anden side af fyrrekrattet, jeg fik fumlet brillerne af og kikkerten op. Det var en fin buk som jeg godt ville sende en kugle efter hvis den stod på skudhold.
Bukkefeberen havde holdt sit indtog, jeg kunne knapt holde oldefars gamle kikkert stille og fumle brillerne på plads på næsen igen.

Tidlig morgen

Jeg fik fumlet kikkerten væk, brillerne på og listet riflen i skydestokken men kunne ikke få øje på bukken.
Jeg kikkede lidt rundt og kunne se at den stod 25 meter fra mig ude i rapsen, hvor kun ørene og opsatsen var synlig og den havde tydeligvis fået både øjne og øren rettet lige mod mig – øv tænkte jeg nu springer den chance væk gennem rapsen.

Vi kikkede på hinanden i 1 minuts tid, jeg gennem sigte kikkerten og den med fokus fuldt rettet mod mig – bukkefeberen forsvandt da jeg havde den i trådkorset.

Så satte den i spring tilbage mod krattet men stoppede dog op i sprøjtesporet, hvor der ikke groede noget raps, men stod med front lige mod mig – drej dig lige lidt var det eneste jeg tænkte.

Efter 30 sekunder, som føltes som uendelig lang tid, drejer bukken sig lige lidt ind mod krattet. Den faldt i knaldet fra min riffel, en kaliber 30-06 med en fornuftig kugle afsætter noget energi i målet.

Jeg sad lige i et lille minut og ventede inden jeg rejste mig for at gå hen til bukken, da jeg rejste mig stak den tidligere nævnte nabo jæger hovedet frem og spurgte om jeg havde fået dyret.

 

Fin 6 enders buk

Så var der jo kun at brække dyret, finde en bager som havde åbent kl 06:00 og ellers finde mod Ikast.

Interessant en den der!