Casis første jagt

Så blev det da omsider oktober og årstid for jagt, vi er så heldige at have fået lov at jage lidt hos min gode kollega Peter.

Men får at det ikke skulle bliver for overvældende og svært for os, Hunden og  jeg, valgte jeg at starte lidt forsigtigt op med en duejagt som jo kræver mere ro på post end decideret færdigheder i søg, respekt for lettet vildt og den slags ting vi ikke er hlet på plads med endnu.

Fredag fik vi de gamle støvede lokkeduer vasket lidt og vi fik banket skidtet at camoflage nettet, som har ligget i garagen i flere år.

 

 

Idag tog Christoffer, Casi og jeg så afsted mod Blåhøj og den første jagtdag,
Vi fik os sat op i læhegnet, sat de 10 lokkere på plads i V-formation og så var det ellers bare at vente….
Efter 10 minutter var der to duer der trak lige hen over hovederne på os, men skytten (mig) var ikke lige vågen og de flyver forstsat i fin stil.
En halv times tid efter var der igen to duer der slog mod lokkerne, jeg fik da også sendt et skud aftsted – men desværre ramte desværre overhovedet ikke.
Tror måske jeg burde tage nogle skydetimer på lerduebanen for at få genopfrisket lidt færdigheder, det er trods alt 3 års tid siden jeg sidst har været afsted på jagt.
I løbet af de 2½ time vi sad på vores post kom der 6 duer mere, men de kom aldrig indenfor forsvarlig skudhold, så jeg vi ikke skudt noget som Casi kunne apportere på – dælens !
Det gik egentligt helt fint med ro på post, Casi rendte lige en enkelt gang da der skete et eller andet sjovt i græsset bag os – men en godkent opførsel.
Efter jeg havde skudt forbi en due, fandt han ud af at der skete et eller andet interessant hos os og han faldt noget mere til ro og virkede mere fokuseret.

 

Da vi blev trætte at af side og kigge op i luften gik vi lige hurtigt gennem et læhegn, blot for at se hvordan han ville opføre sig i et søg.
img_1274 img_1275
Det gik også ganske fint, så med lidt held, træning, træning, træning og træning skal vi såmen nok få en god jagthund ud af Casi!
Så mangler jeg bare at lære at ramme det jeg skyder efter, men det kan jeg jo ikke lægge Casi til last

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.