Christoffers debut på racer og MTB teknikkursus

Weekenden bød på lidt forskellige oplevelser på cyklen, eller rettere på cyklerne.

Christoffer har i et stykke tid gerne villet prøve kræfter med lidt mere cykling end blot frem og tilbage til skolen og kammeraterne, vi har derfor være på udkig efter en begynder racer til ham.
Med hjælp fra en af gutterne fra Ikast Atletik og Motion har vi så en brugt Trek 1000 på prøve, lige for at se om størrelsen passer og så videre.

Lørdag formiddag fik vi sat et par almindelige pedaler på Trek’en og fundet et par shorts og benvarmere i gemmerne som passede nogenlunde, Christoffers indskydelse da han skulle i shortsene var “er det så bare Carl Mar?” og i bukserne 🙂

Vi rejste afsted på onsdagsruten lørdag formiddag i en frisk vind, han virkede som om det var sjovt, omend lidt hårdt, men han holdt modet godt oppe helt til Hauge. Der begyndte lænden at drille lidt, enhver ergoterapeaut vil sikkert også mene at stillingen på en racercykler er helt hen i vejret, vi stoppede i Hauge og lavede lidt strækøvelser.
Det fik smerterne til at dæmpe sig lidt, men vi dog valgte at korte lidt af turen.
Vi fik kørt en god tur på 28 km og det er mit indtryk at jeg skal have forhandlet en pris på Trek’en så vi kan beholde den – super når klubben snart starter cykelskole

Da vi kom hjem skiftede jeg til MTB og kørte til Skelhøje, hvor jeg fandt klubbens MTB teknikkursus hvor Johnny var igang med at undervise i cyklens opbygning og de forskellige komponenter.

Efter den teoretiske del var det tid til en gang øvelser. Først rundt i skelhøje op og ned af diverse bakker, hvor vi fik tips til at kommer over sten og rødder, til bedre stilling på cyklen ved opkørsler og lært lidt teori om massemidtpunkt – et begreb HP kunne lidt mere om da det lå fjernt for os andre.

Efter turen rundt stod den igen på øvelser, blandt andet en bremse øvelse som flyttede en del grænser. Jeg fik lært at bruge forbremsen mere; og mere effektivt end jeg har for vane, bremselængden bliver mere end halveret hvis man bruger forbremsen korrekt i den løse skovbund.
Vi fik trænet svingteknik og balanceøvelser inden vi tog en omgang mere i skoven. Den forholdsvis korte træning havde faktisk gjort opkørslerne lettere og nedkørslerne knapt så farlige! Så der er noget at lære af folk som kører meget MTB – stor ros til Johnny for undervisningen.

 

 

Søndag prøvede jeg at hidse mig op til at skulle med klubben på racer snigpremiere, men det kunne jeg ikke lige drive mig afsted til – jeg fik mig hidset op til at skulle i haven. Men det satte en gang migræne en stopper for, vejret taget i betragtning var det også den rigtige dag at få sådan noget skrammel på…..

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.