Familie weekend

Weekenden har stået i familiens tegn og det har været rigtigt hyggeligt! – men optakten var lidt en prøvelse.

Vi havde planlagt en familietur til Rønbjerg feriecenter, eller Dayz Resorts som det hedder nu, et weekendophold vi havde foræret Svigermor og Bent til deres 70 henholdsvis 75 års fødselsdage i efteråret.

Planen var at 3 af os ville cykle til Rønbjerg og mødes med de andre deroppe, men desværre døde Gittes morbror Peder pludseligt lørdag og skulle begraves fredag så planerne blev selvfølgelig ændret. Bror-Peder var en hyggelig pensioneret landmand med et sjovt lune og som var kendt vidt og bredt i Ikast og opland for sin store hjælpsomhed.

Efter begravelsen i Faurholt kirke og en fin mindehøjtidelighed i menighedshuset, skulle vi så hjem og pakke bilen.
Kirken i Faurholt er for øvrigt en oplevelse værd, udefra ligner kirken en gammel landsbykirke men den er gennem renoveret og har fået nye farver og en meget flot ny altertavle med et moderne kunstnerisk udseende.

Som vi skulle til at pakke bil, sagde Christoffer at jeg lige skulle gå ind til naboen som ville snakke med mig.
Naboen er ved at lægge nyt tag på sin garage bygning, den stærke blæst havde revet en krydsfiner plade fra hans tag og ned på vores campingvogn, med et smadret vindue og en bule til følge.
Mens jeg så snakkede med ham om det ringede de fra hundepensionen, hvor Casi var blevet kørt ud torsdag, og sagde at hunden havde haft 2 eller 3 krampe anfald som lignede epilepsi!
Af sted ud efter hunden og til dyrlægen det gik, der blev taget en blodprøve som skulle afsløre om der var betændelse eller andet skidt der kunne give kramper – men nej det var der ej. Så indtil videre er diagnosen epilepsi, det underlige er at vi aldrig har set det før og det kun forekom lige når han skulle i løbegården.

Vi fik bilen pakket og kom af sted lidt i kl 17 og nåede frem til Leifs og Maries hjemmegjorte burgere i ferie huset.
Ellers gik fredagen med en omgang bowling, afslapning, snolder og den vanlige snakken.

 

Tobias havde det ikke for godt, synd for den lille guttermand, han var ked og havde ondt for tænder blev konklusionen vist.

Lørdag fik vi laget en gevaldig gang brunch med pandekager, bacon, pølser og hvad men ellers forbinder med et proteinrigt morgenfoder 🙂

Så stod den ellers på badning for de fleste efterfulgt af forhindringsbane, løbeture, forhindringsbane, squash og lazermagic fordelt på hvad man nu havde lyst til.

Lørdag aften var vi til 200 m fri buffet med all inclusive og vi gjorde i den grad vores til at de ikke fik overskud den aften.

Søndag var det så hjemtur, vi skulle være ude af hytten kl 10.00 lidt tidligt men efter en lettere udgave af gårsdagens brunch nåede vi da det.
De friske dvs. Kenneth og jeg tog cyklerne hjem, jeg havde lagt en tur på 114 km ind i cykel computeren men havde lavet den fejl at jeg havde fået for stor detailering og en del af ruten skulle gå af grusveje.
Men det måtte vi så korrigere undervejs så det endte med 122 km og en gennemsnitsfart på 28,8 km/t – det synes vi er godkendt for et par halvgamle stødere som os.

Turen i et fantastisk vejr og gennem godt cykelterræn startede ned langs Skive Fjord til Skals, hvor vi drejede ind på mindre veje og kørte over små byer som Kølson, Rogenstrup, Romlund over Mønsted, Grønhøj til Karup af Åhusevej, hvor jeg var på jagt med Maries far i vinter. I Karup fik vi så lige en Cola og Kenneth en Sneakers til sukker balancen. Fra Karup kørte vi af Alhede stien, den gamle jernbane fra Herning til Viborg, den er lang og meget lige ud så man føler man kan se 10 km frem – måske ikke lige det man har brug for efter knap 100 km på cyklen.
Vi fulgtes ad til Sunds, hvor Kenneth skulle mod Tjørring og jeg skulle hjem til Ikast.

Rute kortet.

Så godt brugt efter året første +100 km tur, kunne jeg slappe af med Paris – Roubaix i flimmerkassen.

Weekenden var dejlig, samværet med familien meget hyggeligt og til trods for den triste start havde vi en god weekend.

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.