Forårsrengøring i staderne

I sidste uge var det blevet tid til rengøring, udskiftning af stadebunde og en generel vurdering af tilstanden.

I trugstadet er det faktisk lidt bøvlet det med rengøring, jeg forstår godt de som har valgt kun at bruge opstablingsstader.
Men det gik rimeligt, op med to rammer og så ellers flytte rammerne i stadet efterhånden som jeg fik skrabet bunden i stadet rent for de få døde bier, der ikke var slæbt ud af de overlevende, vokssmuld og andet snask.
Da temperaturen ikke var voldsom høj, valgte jeg at nøjes med at konstatere at der var æg på en af rammerne; dronningen som jo er hjemmelavet og ikke mærket ledte jeg ikke efter.
Men æg må jo betyde dronning i live!
Fodermængden var fortsat fornuftig, men den manglede forårsblomstring gør nok at jeg giver dem en pakke foderdej i inden længe.

I opstablingsstaderne er arbejdet noget lettere, af med bunden og på med en ny hjemmelavet.
Under den ene bund lå forøvrigt en død mus, den var klistret fast i noget foder som var dryppet ud af stadet.
Der var ikke påbegyndt æglægning i de tre stader, men jeg så da en dronning i hvert stade.
Den ene dronning var umærket, hvilket undre mig en del, jeg har skrevet i stadekortene sidste år at det burde være den første dronning vi købte (årgang 2011) men de har åbenbart gennemført et dronningeskifte sent på året 2012.

IMAG1076

Den svage familie, som jeg tidligere har skrevet om, var blevet mere livlig i den lidt højere temperatur, men de havde ikke rigtigt taget af foderdejen.
Jeg håber de overlever som selvstændig familie, men de skal snart tage sig sammen for ikke at bliver slået sammen med en anden familie.
Hvis de kommer igang inden længe, har jeg en ide om at de skal være forsøgskaniner med at lave tavlehonning. Jeg skal derfor have fat i et halvmagasin og nogle halvrammer til det formål.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.