Gang i bierne

Ugens kig i trugstadet bragte ingen overraskelser denne gang, hverken negative eller positive, men der er fortsat gang i sagerne.

Under gennemgangen brugte jeg temmelig lang tid på at finde dronningen, var næste ved at opgive, da jeg så hende gå rundt på bunden af truget. Jeg satser på, at jeg havde fået hende skubbet ned da jeg trak en tavle op – håber ikke det et udtryk for at de er ved at smide hende på porten.

I truget bygger de men kun bagud. Jeg troede egentligt at der ville blive bygget i begge retninger, men fra tavle 4 og frem sker der ikke meget.
De var ved at nå til bagerste tavle så jeg byttede lidt om så der nu sidder en delvist bygget tavle forrest, 3 tavler som er bygget godt til, de ca 9 godt fyldte yngeltavler og de resterende halv tomme tavler i bagenden af truget. Så der burde være plads nok at bygge på og fylde yngel i for dronningen.

I honning afdelingen på første sal fylder de lidt på, tror der er en 5 – 7 kg på nuværende tidspunkt, en ting der undre mig lidt er at de stort set kun fylder i de brugte yngeltavler jeg satte op i foråret, de tomme kunsttavler gør de ikke meget ved, hverken med hensyn til byg og derfor heller ikke med honning.
Så måske skal jeg være mere konsekvent med at flytte yngeltavler op og lade bygge bierne i truget gøre arbejdet til næste år. Det er nok ved at være for sent at flytte yngeltavler op på nuværende tidspunkt, selvom jeg er ved at lade mig friste til at prøve at flytte et par stykker op i det forreste honningmagasin.

Vi har iøvrigt udviddet bestanden med 2 familier mere, som en del af vores begynder kursus fik vi sidste mandag en familie hver.
Hver familie  sad på 3 rammer og allerede her efter en uge måtte jeg sætte 2 rammer mere på hver familie og give dem en ½ pakke foder hver, så det ser ud til at de bliver klar til vinteren.

Christoffers bifamilie

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.