Garda med Ikast Atletik og motion – lørdag den 28 maj.

Vi var godt 20 cykeltosser og 7 turister som siden efteråret 2010 havde trænet og glædet os til en uge ved Garda Søen.

Torben og Bjarke havde, i samarbejde med Joachim Jerichow fra Bike Italien, tilrettelagt en cykel / trænings / hygge tur til Garda Søen, hvor vi skulle prøve kræfter med stigninger der langt overgår de danske.
Det er klubbens 2. tur til området under ledelse af de to rejseledere, som kender bjergene som deres egen baghave, og at dømme efter snakken fra sidste tur var der noget at glæde sig til.

Jeg havde gearet cyklen lidt om til bjerge, skiftet krank sættet fra standard 53/39 til compact 50/34, men havde ladet kassetten være 11/25 som jeg plejer og havde en forventning om at det var fint nok. Oversat til ikke teknisk cykel sprog betyder det, at det burde være lettere at træde sig over bjergene, men dog alligevel lidt sejt med 11/25 kassetten.

Cyklen og cykeltøjet var sendt med transport bilen fredag kl 16.00 og vi satte os i bilen med Bjarke og Lotte med afgang fra Ikast kl 18.00.

Efter at have tilbragt natten i bil nåede vi frem til Hotel Marco Polo i Garda ved 11 tiden lørdag formiddag.

Så var det bare at få samlet cyklen og få snakket lidt om bilturen inden der var servering af sandwich og vi kunne få udleveret nøglen til vores værelse.

Torben havde tilsyneladende læst at et højt dæktryk mindsker rullemodstanden, han pumpede til dækket sprang med et brag som gav de fleste fra gruppen tinitus.
Turens første punktering og inden vi var kommet på cyklerne:-)

Afgang til den første tur på cyklen var berammet til kl 14.00 og vi var blevet stillet en tur til den fladere del syd for Garda Søen i udsigt.
Ruten og højdeprofilen for turen:

Ved Castellaro Lagusello kørte vi ad den pigstens belagte allé og  fik dagens første banan og det første rigtige view over det italienske landskab.

I Veleggio sul Mincio trak vi en tur gennem menneskemylderet og så på området omkring kanalerne og den gamle bymidte.

 

Ved Solferino gav Bjarke os fortællingen om slaget 24. juni 1859 hvor den fransk-sardiske alliance slog de østrigske tropper i den anden Italienske Uafhængighedskrig.
De store tab og lidelser førte til at Jean Henri Dunant oprettede Røde Kors.

Herfra gik turen over Peschiera del Garda, op langs kysten forbi Gardaland og de andre forlystelsesparker. Gennem Lazise, hvor vi har camperet nogle gange, og hjem til hotellet hvor en velfortjent Weiss bier ventede på os.

Vi fik slået benene igang og  turen endte på ca 105 km og omkring 920 højdemeter, flere tekniske detaljer om turen på Garmin Connect.
For de knapt så cykel kyndige er højdemeter det antal meter man cykler opad og dermed et mål for hvor hård man skal være ved sig selv for at komme igennem ruten.

Første dag var gået godt, efter aftensmaden fik vi en briefing om ruten for søndagens tur, som skulle bringe os over den første alvorlige stigning op til Santa Barbara.
Men mere om det i næste indlæg.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.