Harzen 2011 søndag

Dagen for den store klassiker tur!

Som altid er der indlagt to konkurrencer om søndagen, Osterode Race og Sankt Andreasberg Classic.
Osterode Race er en 15 km nedkørsel gennem skoven hvor det i al sin simpelhed gælder om at komme først.
Sankt Andreasberg Classic hvor det for nogle gælder om at komme først, men for de fleste af os om at komme over den sidste 18% stigning op i selve byen.

Racet mod Osterode havde på forhånd udviklet sig til en godmodig konkurrence mellem Team Remmevej og Team undervogn, Team Remmevej består af Lars Kris, Poul Erik (smeden), Bette Bo (vognmanden), Poul (gamle), Jan (lange) og Bjarne (Don Ø).
Team Undervogn består så af lortet eller bare alle os andre :-).
Som taktiker og sportsdirektør var Bent (malermester) blevet valgt og som den mest rapkæftede var det nok Martin (undervogn) der var mest i fokus, han havde fået lagt noget af et pres på sig selv!
Lørdag aften var det gået så lystigt for sig, at der var blevet væddet en pulje penge til vinderen….

Osterode Race blev sat i gang efter en kort samling hvor nedkørslen starter, Lars Kris røg som den første afsted med fuld gas nærmest før Torben havde givet løbet frit.
Han burde næsten have været diskvalificeret da han kørte på k.. og ikke ventede på kør:-)
Vi fløj ca 8 mand efter ham på den stejleste del af nedkørslen, fik ham hentet kort før skoven for alvor starter og vejen bliver lidt hullet og bumpet.
Da han var hentet prøvede jeg at stikke, jeg fik lavet et hul men da der ikke var andre med valgte jeg at slappe af, da der stadig var over 5 km til byskiltet.
I skoven kom Torben og Betina op til gruppen og satte sig, for at spare kræfter, klogeligt på hjul efter os andre.Min GPS var faldet ud og jeg vidste ikke helt hvor langt der var til mål, så jeg valgte at sidde lidt på baghjul af Team Remmevej. Tommy var kommet med, iført flagrende regnjakke, men formåede til trods for den manglende areodynaik at lukke flere huller.
Igen røg Lars Kris afsted og af en eller anden grund listede Bo med ham, de fik et stort hul og så ud til at være kørende.
Martin ville åbenbart ikke have skyld for at være fedtspiller og satte sig i front og trak hårdt, jeg prøvede igen at komme fri og kører op til de to i front – men ben’ern ville ikke helt som jeg ville da jeg kom fri alene.
Kort før skiltet fik Lars Helbo og Torben lavet en lille alliance og fløj at sted fra os andre i gruppen, de nåede at hente Lars kris med Bo løb med sejren.
Så Team Remmevej beholdt trøjen, Bjarne vandt den i 2010, men en 2. og 3. plads er ikke at foragte.
På terassen fortalte Bo at hans søn fornyligt havde spurtg om han nogenside havde vundet penge ved cykelløb, det havde han ikke før idag.

Så var det jo bare at få samling på tropperne og trille videre mod Sieber, hvor turen sidste stigning skulle besejres.
Torben sad i front og gav feltet frit og en gruppe på omkring 12 kørte afsted, jeg kom ikke med i første hug og prøvede forgæves at køre dem ind før stigningen for alvor gik igang. Da jeg ikke kan sidde med på stigningerne, er resten af fortællingen andenhånds og efte ukommelsen.

I gruppen forrest sad Lars Kris og trak med høj fart, så folk faldt tilbage en efter en.
Efter en tid var gruppen blevet formindsket til en god håndfuld, som forsøgte at køre med indtil Lars kris var brændt helt ud.
Bo kom igen bagfra og trak Poul og Betinna med tilbage i kampen, så gruppen bestod af Lars kris, Tommy, Bo, Betinna, Poul Erik, Martin og Poul Erik.
Da Lars Kris var kør tom sad Tommy og Poul Erik tilbage, hvorefter Tommy satte sit slangehug ind af fik rystet Poul Erik af.
Tommy kunne så køre hjem og op af 18% stigningen i byen alene.
Resten af placeringerne blev så Poul Erik og Betinna….

Hvis jeg ikke har fået det hele med, så drop mig lige en mail så jeg kan få det rettet 🙂

Så vidt vides kom alle cyklende op af 18% stigningen – det er i sig selv en flot personlig sejr!

Klassiker ruten!

[gcmap act=”113773405″]

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.