Harzen 2012 – søndag

Søndag og sidste dag på den måske sidste Harzen tur med Ikast Atletik og Motion.
Om søndagen køres altid samme rute, det var dog lige det problem at der var et vejarbejde som gjorde at vi måtte cykle en omvej på ca 10 km for at komme ind på vejen der går ned til Osteroede. Afsted mod ny udfordringer det gik kl 08:45, det værste ved ruten søndag er at vi starter med at cykle op af i ca 3,5 – 4 km; det er altid lidt træls at starte med en stigning på kolde muskler  – men det er jo bare om at stoppe tuderiet og træde i pedalerne 🙂

Vi kørte i de vanlige to grupper, ja jeg var trods lørdagens klumren blevet navigatør for gruppe 2 igen, gennem landskabet og gennem Altenau im Oberharz og nåede efter 28 km frem til dagens første checkpunkt.
Efter en kort briefing fra Torben, hvor vi lige fik repeteret at vejen til Osterode er sjov men ikke helt ufarlig. Den starter med en forholdsvis stejl nedkørsel, hvorefter den flader ud men til gengæld bliver vejbelægningen dårlig.

Der blev givet fri og afsted med fuld gas det gik, med god fart.
Vi fik samlet en gruppe på ca 10 -12 ryttere, Team Remmevej og Team undervogn/Malermester Hansen, der blev kørt med god fart flere prøvede at rykke fra.
Den første der fik slået hul var Bjarne Ø, han fik lavet et hul på ca 150 meter men det var meget tidligt i forløbet.
Da han var  hentet hjem igen, var der stilhed i nogle km – jeg havde valgt at tage det lidt med ro og lagde mig på hjul af Lars Jensen, som plejer at finde de rigtige tidspunkter at køre på.
Da vi manglede ca 5 km kørte Henrik, Tommy, Frank og Lars Kris, vi andre tog lige en lille slapper da logikken sagde at 3 mand mod Lars Kris burde give sejren til Team Undervogn/Malermester Hansen.

Men ak nej, Lars Kris er en snedig ræv med power i benene.

Han indledte spurten med 250 m til mål, Tommy tog hans hjul og var sikker på at han ville kunne gå forbi ham – det kunne han bare ikke.
Sejren og en ganske flot kørt sejr gik til Lars Kris.

Hans majestæt kongen af Osteroede!

Efter lidt snak og praleri fra vinderen gik det videre, frokosten ventede jo på hotellet, det går rimeligt fladt gennem nogle små kukurs-byer frem til 62 km mærket i Sieber. Her tog vi lige den sidste gang opsamling og energi inden det går op til St. Andreasberg og den dejlige 18% stigning som alle glæder sig til.

Som vanligt aner jeg ikke hvad der skete i fronten at dette løb, jeg bliver nok aldrig bjergrytter – men jeg kommer som regel op alligevel.
Vi var blevet enige om at vente på hinanden på toppen af 18% procent bakken, det er altid rart at blive heppet op af de sidste meter.

Det eneste jeg med sikkerhed ved er at Tommy tog førstepladsen på stigningen, at den bedste fra Team Remmevej blev nr 9 og at alle kom op at bakken mere eller mindre cyklende. Det var iøvrigt Tommys 3. sejr af 3 mulige på Breite Strasse eller i daglig tale 18%’ern.

Da alle var kommet op var det om at finde hjem til hotellet, komme under bruseren og få læsset bagagen i bussen så vi kunne få en gang frokost at køre hjem på.
Lige bortset fra at Jens kørte så hårdt at motoren ikke kunne drive airconditioneringen gik turen fornuftigt hjem til Ikast, vi måtte lige have et ekstra pitstop for at få lidt vand pga varmen.

Den 10., og sidste, tur arrangeret af Torben og Jens var slut,  jeg er sikker på at alle har fået nogle gode oplevelser med hjem.

Tak for turen  – håber vi ses en anden gang 🙂

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.