Nu skal der snart ske noget hos bierne

Den alt for lange vinter og det manglede forår presser tilsyneladende bierne, kun i vores trugstade går tingene som efter lærebogen.
I vores opstablingstader sker der ikke voldsomt meget, vi har set dronninger men æg og yngel ser vi ikke meget til!
De tager ikke rigtigt for sig af foderdejen vi lagde på for en uge siden, der er ikke meget at trække på i naturen og da vinterfoderet er ved at være væk nærmer krisen sig.

Jeg var til aften forbi skolebigården i Løvbakkerne, her ser det heller ikke for godt ud, tilsyneladende var det også her primært i trugstaderne der var gang i den.
Om der er et mønster i det tor jeg næppe, men min helt uvidenskabelige teori er at den megen blæst måske skaber træk under opstablingsstaderne, som jo af ventilationshensyn er åbne i bunden; men det står helt for egen regning.

Så jeg ønsker mig at det lune vejr bliver denne gang, at der kommer gang i nogle forårsblomster og at der kommer gang i æglægningen hos de overlevende dronninger.
Ja det er hele 3 ønsker, som i et Kinderæg, men jeg vil hellere have de andre ønsker opfyldt end have et Kinderæg.

Da der ikke sker så meget er det fremhævede billede et billede fra sidste sommer, hvor vi var lidt med på side linjen ved Aktiv Sommer.
En flok spørge lystne  junior biavlere havde en sjov eftermiddag, hvor de fik lov at slynge lidt honning og få smagsprøver med hjem fra Kaj Frimodt Madsens bigård.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.