Ny omgang hundetræning

Vi har nu sat i gang med en ny gang træning, denne gang lidt nærmere Ikast end de foregående gange ved Ans.
Morten Rafn som driver Moorland Gundogs har startet 3 små hold op mellem Ikast og Hammerum, holdene er små og træningen bliver tilpasset den enkelte hund eller førers behov.

Mandag aften blev vi introduceret lidt til “leave it” apportering, det vil sige at der bliver kastet en dummy og skudt et skud med bøssen, hunden skal markere dummyen men ikke hente den. Derefter vender vi os om og jeg kaster en ny dummy som Casi så skal hente.
Det gik ok, men Casi var noget opmærksom på dummyen der blev skudt for.

Vi fik også mere gang i apportering med terrænskifte, Morten lagde en dummy et stykke ind i noget meget tæt krat og Casi blev sendt med en “ud-ud-ud” kommando. Fuld gas hen til terrænskiftet, lige lidt tøven men så ind og hente dummyen. Dygtiiiiiii!

Ellers skal vi have trænet mere kontakt, Casi er en slyngel til at rette opmærksomheden alle andre steder hen end mod føreren. Jeg må jo være en kedelig fætter at arbejde sammen med, siden har har travlt med alt muligt andet.
Sjovt nok er der en  halvbror til Casi på holdet og den har lidt af de samme tendenser, så vi kan vel bruge arv som undskyldning. Men omvendt så er deres fælles mor, Skærskovens Kiwi, præmieret højt på diverse prøver og så falder skylden tilbage på føreren

En tanke om “Ny omgang hundetræning”

  1. Godt at du er startet til træning, Jens Peter! Jeg synes, det er meget motiverende med input udefra. Og ja, det kræver noget af føreren at være mere spændende end dummyer og andre hunde. Det er vel derfor, at dygtige hundeførere generelt ER spændende mennesker 😉
    Hils familien og go’ påske!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.