Påske afslapning

Efter en dejlig skærtorsdag, hvor vi familie hyggede hos Svigermor og fik hvad vi havde godt af i form af kager og dyrekølle, som Bent havde gravet frem af fryseren, blev det langfredag og tid til en lille cykeltur.

Carsten havde lagt i ovnen til en tur på ca 100 km med start kl 08:30 fra Navervej, vejret tegnede fantastisk og det var kun lidt svært at få sig selv overtalt til at komme i tøjet og på cyklen. Jeg følte mig dog lidt tung i gumpen efter den gode mad, men fik da sadlet op og kørte forbi Per Bay på Nygade for at se om han var klar, den var han næsten. Jeg fik en lille snak med hans datter som skulle lukke kaninerne på græs, mens han fandt cyklen frem.

Til Navervej det gik hvor vi mødtes med ca 10 andre, efter en lille palaver blev vi enige om at der skulle køre 2 hold, racerholdt som ville køre stærkt og vi andre som ville køre knapt så stærkt.

Turen gik forbi rundkørslen i Hjøllund og videre til Asklev, herfra over Salten til Gl. Rye.
Det er nok nok af det bedste cykelterræn i Danmark, gennem små skove på smalle veje uden for meget trafik over bakker og ned i små lavninge.
Fra Gl. Rye gik turen videre langs Gudenåen til Voervadsbro, billederne herunder er fra strækningen forbi Sukkertoppen langs Gudenåen.
Så nåede vi frem til de bakker Carsten havde lovet ca midt på turen og dem er der lige nogle stykker af op til Sdr. Vissing og Addit.
I sdr. Vissing tog vi lige den obligatoriske banan pause ved kirken og fik fyldt vand i flaskerne som var ved at være tomme.

Bakken forbi Dankvarts, op til Addit, husker jeg med gru fra en af de første søndagsture jeg var med på med Ikast-am, hvor jeg sad og led som den aller sidste kun ledsaget af Knud som forsøgte at give mig lidt moralsk opbakning. Den gang kørte vi også ca 110 km og jeg nærmest faldt om på græsplænen hjemme med en cola og et solidt stykke banankage. Idag gik det heldigvis bedre – men der er også kørt lidt km i benene siden første gang.

Vejbelægningen på Addit bakken gør næsten tilnærmelser at at være noget fra brostensklassikerne – frostskadet, skidt og hullet asfalt som selv en traktor må have svært ved at køre på.

Efter Addit gik det mod Vinding og endnu en god bakke, det er jo penge i banken siges det, til Boest og så ellers over Gl. Hampen og hjem mod Ikast.

 

Da vi stod og evaluerede turen ved klubhuset, kunne vi ikke rigtigt finde noget at brokke os over. Vejret havde været noget nært perfekt cykelvejr, turen vel planlagt og humøret havde været højt hele vejen rundt.
Det eneste klagepunkt var vel at vi ikke havde fået en is i Gl. Rye 🙂

Ruten fra min Garmin

 

Efter hjemkomsten fik jeg lige en kort slapper inden vi fik smidt lidt flis i et bed og pillet den gamle parabol ned.
Vi fik fyret op under grillen, cyklet en tur med Casi og sluttede dagen med at se Star Wars Episode III – Revenge Of The Sith.

Om det har været en godkendt dag – ja det tror jeg nok det har !

En tanke om “Påske afslapning”

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.