Perri & Fosse – 1. juni

Dagens tur ville bringe os en tur til Bardolino og derfra væk fra Garda Søen over Brenner motorvejen og langs med den, inden vi nåede frem til Perri hvor dagens opkørsel mod Fosse starter. En forholdsvis flad tur de første godt 30 km, hvorefter benene skulle til at arbejde lidt mere for føden.

Stigningen er på ca 11 km, starter i 150 meter og ender 822 højdemeter senere i 971 meters højde.
Det tog mig 1:13 at kommer op på toppen til en, synes jeg , velfortjent energibar, selvom jeg var ved at være træt af de energibarer og al den energidrik. Maven var også ved at være træt af for meget sukkerholdigt snask, men jeg tror næppe det er sagen at køre de mange stigninger uden at fylde brændstof på tanken – biler kører jo heller ikke på vand og luft.

Vejret var ikke lige på vores side, vi kørte i noget der minder om dansk sommer vejr med en del regn,  da vi kom op i de højere luftlag kørte vi i skyer og tåge. jeg valgte derfor at lade kameraet blive liggende hjemme i tørvejr.

Stigningen op gik sådan set ok, jeg fulgtes en stor del af vejen med Ole og Lise lotte, men da vi kom op i tågen og gennem skoven på et temmeligt stejlt stykke blev jeg plaget lidt af min astma. Jeg måtte bide i det sure æble og sætte en fod i jorden i 1 minuts tid for at få vejret igen, det lød lidt som om jeg havde slugt en fløjte.

Vi var blevet enige om at samle op i 10 mands grupper på toppen og følges hjem i de to grupper, det var koldt, vådt og træls.
Men heldigvis holdt regnen inde og vi kunne køre ned af bjerget i tørvejr, men dog stadig på våd asfalt.
Det blev en rolig nedkørsel hvor vi næppe overtrådte ret mange hastighedsgrænser !

Ruten og højdeprofilen for turen så således ud:

 

 

Vi endte på flad vej igen i Sant’Ambrogio de Valpolicella og havde derfra små 20 km hjem til hotellet.
En god, men våd, tur hvor vi var hjemme omkring kl 14, vi skulle jo nå dagens næste programpunkt en vinsmagning på vingården Monte Zovo og have en indsigt i druernes glæder – det skal jo ikke gå op i cykling det hele 🙂

Det var så også mit første møde med Joakim Jericow fra Bike Italien, en lang tidligere professionel basketball spiller som nu har slået sig på cykling i Italien og andre spændende destinationer.

Vi fik en rundvisning på stedet inden vi fik lov at hælde de ædle dråber i ganen,

Hvorvidt det var direktionsvognen der stod parkeret meldte historien ikke noget om

Men son de siger: vi var jo ikke kommet for at danse, til bords og smagning det gik.
Vi fik smagt et væld af gode vine og det gik fint med at huske at spytte ud, ja lige indtil vi nåede op i Ripasso og Amarone klassen. Da jeg prøvede at spytte de vine ud  snørede munden sig sammen som en hønse røv i blæsevejr – det kunne jeg ikke få mig selv til.

Joakim fik arrangeret en ananas juice smagning til Christoffer, som var eneste under 18 på turen. Christoffer fik også lært at let ristet brød med en fornuftig sjat god olivenolie er en dejlig spise, han skal nok blive til noget den knægt :-).

I bilen hjem kom Joakim og Christoffer til at snakke musik og de kunne begge mægtigt godt lide Queen, så på opfordring blev Queen Live cd’en lagt i minibussens afspiller og vi fik fyret den af med vinsmagningsmusk.
Den ældre del af publikum bagest i bussen, særligt Kaj, mente nok lige det var højt nok men det lod de to Queen fans sig vist ikke mærke af.

Joakim fortalt en sjov lille historie, han havde tidligere haft en hold til vinsmagning i fuld cykel beklædning og som skulle cykle hjem igen. Det var endt i sand kaos, de første 3 deltagere kørte forkert nærmest inden de var kommet ud fra matriklen og dem så de ikke mere til for senere på aftenen. De resterende kom hjem nogenlunde samlet, men det havde vist været i højt humør og under små tumult.

Til smagningen var vi blevet fodret godt med brød, skinke, pølse og ost så aftensmaden trak derfor ikke så voldsomt. Selvom hotel maden var ok, var jeg ved at være lidt træt af det samme tilbehør til stort set alle kødretter.

Torsdagens tur skulle gå til Verona, en flad tur som jeg havde valgt at tage fri fra og holde en, synes jeg selv, velfortjent hviledag. Jeg havde jo fået lokket Gitte og Christoffer med som turiser og ville bruge dagen sammen med dem.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.