Søndag på Danmarks højeste punkt

Dagens tur med Ikast-Am var planlagt af Carsten og havde Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj på programmet, det vil sige en tur over Danmarks højeste punkt.

Der hersker lidt tvivl om hvilket punkt der er højest men den diskussion vil jeg ikke komme ind på, men lade det være op til videnskaben, se dog lidt baggrund om sagen på Ejer Bavnehøjs hjemmeside.

Jeg havde fumlet med at skifte kæde og kasette på cyklen, det gamle var slidt efter ca 7.500 km og skulle nok have været skiftet sidste år. Jeg var lidt spændt på om jeg havde ramt den korrekte kædelængde, det ville være nederen at få flået bagskifteren i smadder på grund af for lang eller kort en kæde.

Men afgang kl 08:30 fra Ikast med 11 små cyklister klar til dagens udfordringer, under briefingen blev vi oplyst om at de første 60 km ville være i modvind og de sidste 60 km skulle blive i medvind. Det er jo tidligere lykkedes at lave turer hvor vi har kørt 105 km i modvind og 3 km i medvind – eller det bilder vi os i hvert fald ind.

Vi kørte mod Vrads, hvor vi så ofte kommer, og herfra mod Grædstrup og Vinding.
Vi kørte så den forkerte vej forbi grusgraven ved Addit, ja grusgrav er det ikke længere da den er blevet fyldt op og beplantet. Vi plejer altid at køre op af bakken men denne gang kørte vi ned, asfalten er ikke blevet bedre siden påsketuren.

Herfra gik det mod Voerladegård og langs Mossø før det gik op mod Ejer.
Kort før bakken måtte vi holde et pitstop,  er var en i gruppen som manglede noget energi og han fik lige kværnet en pose jordbærgrød. Lidt barsk at skulle op af den lange bakke med 200 gr grød skvulpende i maven, det er en god ide at fylde på undervejs med energidrik, bar’er eller bananer.

Men op gik det, jeg tillader mig at være lidt selvfed da jeg kom blandt de første af den lange bakke.
Efter en kort banan pause på toppen kunne vi vende næsen mod vest og få vinden i ryggen, det gav en fornuftig stigning på gennemsnitsfarten.

 

 

Vi kørte hjem langs nordsiden af Mossø og kringlede os forbi Gl. Rye og forbi “den grønne købmand” til Salten.
For ikke FDF’ere er “den grønne købmand” stedet man drejer fra mod Sletten, der har ikke være købmandsforretning i tja 25 år, men det er stadig “den grønne købmand”.

Ved Akslev fik vi følgeskab af en gruppe ligesindede motionister fra Ilskov, som kørte efter os til vi drejede fra ved Christianshede Kirke og tog turen hjem over Guldforhoved.

Det blev til 120 km og 1.000 højdemeter, fornuftig træning til Garda turen, hvor alle kom med hjem efter en dejlig tur på den 2 hjulede og heldigvis holdt både mine ben, kæden og kasetten til turen.

 

Ruten for dagens udfordringer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.