Så kom vi igang!

Så kom vi endelige igang med det seneste (tossede) projekt, vi fik vores første bifamilie hjem i haven idag, den står fortsat i et opstablingsstade vi har lånt hvor vi købte familien – men familien er ankommet.
Bifamilien fylder 7 – 8 rammer og det bør være grundlag for en fornuftigt størrelse, læs en størrelse som gerne skulle give lidt honning til rundstykkerne og honningkagerne senere på året.

Efter grundig anvisning fra leverandøren har vi sat opstablingsstadet på samme placering som trugstadet skal stå, for ikke at forvirre bierne for meget når de skal i deres endelige stade. Når vejret bliver lidt lunere og solen rammer stadepladsen skal vi have flyttet rammerne op i vores trugstade, det ser jeg lidt frem til.

Da vi hentede bierne blev Christoffer klædt behørigt på med bijakke med slør og handsker, men det afholdt da ikke en bi fra lige at sætte et mærke på låret af ham, de var ikke så glade for at blive tilset i det nok lidt for kolde vejr. Men han er ikke sådan at slå ud og tog det som en mand!

Men efter en kort syn af om der var en dronning i stadet, biavleren fandt hende ved første ramme løft, og det obligatoriske bisyn inden en familie flyttes; var det blot at lukke flyvesprækken og sætte hele herligheden bag i Land Roveren og komme hjem. Så mange passagerer har forøvrigt vi aldrig haft i bilen før.
Jeg fik båret den på plads og lukkede flyvesprækken op, straks kom der en 10- 15 bier frem men de listede hurtigt tilbage i varmen igen.

Da jeg ikke har taget billeder endnu må vi nøjes med et lånt billede, billeder fra vores egen bigård kommer snarest.

nectar and pollen Creative Commons License Photo Credit: Max Westby via Compfight

Vi mangler iøvrigt at finde et godt navn til vores forehavende og dermed til de etiketter vi skal have fra Biavler foreningen,  har du et godt bud så skriv det i en kommentar til indlægget.
Det bedste forslag vinder en bøtte honning, når og hvis vi får høstet noget 🙂

Arbejdstitlerne som er i spil for tiden er : Juulsgård & Sørensen, Park Alle bierne og Sørensen & Søn, men flere forslag kunne godt bruges

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.