Sne & jagt

Så blev det igen søndag med jagt.
Jeg var igen blevet inviteret med på jagt ved Karup og Ljøring, samme sted som sidst med stort set samme besætning.
Starten gik med kaffe og parole kl 09:00 den største forskel fra sidst var sneen, men sikken en forskel.

I den første såt kom der ikke noget ud af skoven til os der stod på post, der kom en fasan kok fra et nabostykke men der blev ikke skudt til den. I skoven havde hundefolket vist set en ræv som valgte at rende sin vej.

På anden såt, den største del af skoven, kom der en enkelt hare ud af skoven men der blev ikke skudt after den. Langs den ene side var der set en sneppe.

Efter en kort pause gik vi til sidste såt, hvor sneen lå dybt og de kortbenede hunde havde det svært.

Mens vi ventede på at hundene skulle blive sluppet så vi en ræv langt ude, den havde også sit bøvl med sneen. Den valgte at løbe ud til en vågen skytte og endte på paraden.
Da hundene kom igang fik de rejst en rå som løb stille og roligt mod min nabo post, råen standsede et stykke fra jægeren og luntede stille og roligt ind på skudhold, den endte også på paraden.

Efter den sikre såt gik turen mod Ljørring.
Undervejs, ja nærmest i det sidste sving, var føret så fedtet at en enkelt i selskabet kørte i grøften. Men det standser ikke en rigtig jæger, han fik læsset sit grej i en anden bil og kørte med til den sidste del af jagten i mosen.

Casi skulle, som sidst, afløse en af gravhundene i mosen og han var som vanligt tændt. Det var han faktisk allerede lørdag aften da jeg fandt det orange halsbånd med klokken frem til ham.
Mens vi gik på plads med hundene gik skytterne i position, desværre gjorde vinden og vores snak at der lettede 4 – 5 fasen kokke inden skytterne kom på plads.
Igang gik drevet med hundene, vi fik lettet 4 eller 5 fasaner mere og de 2 endte på paraden. Om Casi lettede den ene eller han blot så på den blev lettet er jeg lidt i tvivl om, men han gik gennem krat, sne og mudder i fornuftig stil.
Jeg fik skudt og ramt en kok, er jeg da ret sikker på, den svævede over mod en af skytterne som sendte den en haglbyge, den klappede sammen og faldt til jorden.

Dagen blev kronet med en skovsneppe, som lettede i mosen og fløj ud lags siden og over en vågen skytte.

Dagen endte med en fin parade hvor jagtfiskalen fik delt de nødvendige bøder ud og gjort resultatet af dagens skud / ben gæt op.

En tanke om “Sne & jagt”

  1. Hej Jens Peter og Casi! Flot arbejde af jer begge. Det er dejligt at kunne følge med i. Knæk og Bræk fra Majbrit og Fifty – der desværre endnu er for ung til at komme med på rigtig jagt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.