Sne, langrend og juletræ

Igen en søndag hvor sneen dækker landskabet, dejligt at det bliver liggende og ikke bare er enkelte dage efterfulgt af sjap.

Cyklen blev i garagen, selvom jeg egentligt havde smurt den til frost og sne, men skiene blev trukket frem fra pulterkammeret.
Efter en hurtigt voksning, farmors gamle strygejern og blå Holmenkol voks 0 til -2 grader, blev de spændt på Polo’en og afsted mod Nørlund Plantage det gik.

Skov og Naturstyrelsen har for vane at trække spor op i skoven desværre ikke så ofte som i Sverige og Norge, men kundegrundlaget er heller ikke det samme her. Et andet problem i Nørlund er at man skal dele sporet med slædehunde kørere, de har en temmelig ødelæggende virkning på langrendsspor. Men vi skal jo alle have lov at bruge naturen, så vi nøjedes med at konstatere det og ellers ikke hidse os mere op over det.
Vi fik da lige klappet en Siberian Husky, flotte hunde de ligner mere ulve end hunde og deres hvide øjne giver dem et helt uhyggeligt udseende.

Igennem skoven og ud på hedestykkerne gik det.

Gitte gennem skoven

Drømmer om Vasaloppet 🙂

 Så var det ellers hjem og få noget mere civilt tøj på så vi kunne komme med Mormor og Bent på Juletræs hugst i Snejbjerg.
Vi fandt kælk, bøjesav og økse frem og kørte til Snejbjerg, jeg havde forestillet mig en fredelig skov hvor man kunne finde et træ og fælde det. Det var der ca 200 andre der også åbenbart havde, så det lignede lidt parkeringspladsen under udsalg i Bilka.

Men vi fik fundet os et fornuftigt træ, som Christoffer gik løs på med saven.

The lumberjack

Sluttelig stod den på kaffe hos Mormor og ja så gik Christoffer selvfølgelig en tur med hendes motor sneslynge – tror ikke der er mange mormødre der kan byde på benzin drevet sneslynge.

En tanke om “Sne, langrend og juletræ”

  1. Hej I seje skiløbere!
    Tillykke med juletræet.
    Dejlig at kunne følge med på bloggen, og på den måde også finde ud af, hvor Far Bent har været henne 😉

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.