Torsdag og sidste hele dag i New York

Så blev det torsdag og vores sidste hele dag i New York for denne gang!
Det sidste at det planlagte must see vi manglede var Museum of modern art, der var andre ting vi gerne ville se men det var ting som vi skulle se hvis vi kunne nå det. Det gjorde vi så ikke, men så er der en grund til at komme igen en anden gang.

Vi tog med subwayen til 53 th street og gik på MOMA.
De permanente udstillingen var malerier og skulpturer fra de store verdens kendte kunstnere og fra kunstnere som nok primært er store herovre.
Vi fik set nogle af Picasso’s tidlige værker fra begyndelse af 1900 tallet, vel ikke hans største periode.

Og skulle man have en 35 personernes sofa i en stue med 4 meter til loftet  så vi et perfekt sofastykke af Monet.

Der er flere fine skulpturer og ja hvis man lige har en ledig plads i entreen så kan man da lige hænge en helikopter i loftet.

En del af etagen med design klassikere var desværre under ombygning, så vi så ikke så meget af den ellers så berømte udstilling af moderne design klassikere. Dog var der stadig plads til en enkelt B&O microfon og Wegner stolen “the chair” som blev berømt under tv debattem mellem Nixon og John F. Kennedy.

Efter dagens kulturelle indslag skulle vi have noget frokost.
I notesbogen havde jeg stadig Carnagi Deli, som et sted man burde se, det gjorde vi så og det var nærmest en vulgær oplevelse.
Stedet var tæt pakket, udsmykningen var billeder af store og små amerikanske kendis’er som har spist på stedet.
En sandwich bestod af to stykker lyst brød og 35 skiver pålæg, jeg fik mig en hot pastrami hvor jeg vil påstå der var kød nok til mere end en uges madpakker. Men ned gled den da 🙂 – Gitte gik kold i sin rostbeef og blev tilbudt en doggybag så hun kunne få det med hjem, vist standard på stedet, men hun afslog dog.

Ja så måtte vi jo lige forbi Macy’s igen, de Levis bukser er bare for billige herovre og Gitte fik suppleret op med lidt flere dufte sager.

Aftenen har vi brugt på den sidste kop kaffe hos en af de ca .7 lokale Starbucks, som ligger inden for 4 blocks og den sidste 24 OZ Budweiser dåseøl og så faldt vi lige i ABC’s nedtælling til Haloeen og fik set Van Helsings vampyr jagter – dejligt med lidt splat og gys før senge tid.

Men kufferterne er stort set pakket og vi er ved at være klar til hjemturen ovenpå en uge med mange indtryk, oplevelser og ting man før kun har set på film og tv.
De høje bygninger, de gule taxier, politi biler som i Hilstreet Blues, brandbilerne, Brooklyn Bridge, neon reklamerne på Times Square og naturligvis Frihedsgudinden.

De mange indtryk som lige bundfældes, så kan det være jeg får rettet lidt til i derhersens “postkort” og får rettet nogle af de mange stave- og slå fejl, men når man sidder på en huslet trådløs internet forbindelse, som ikke altid er lige stabil, så må man prioritere at få posten ud og se lidt bort fra gramatikken 🙂

En tanke om “Torsdag og sidste hele dag i New York”

  1. Helt enig, Jens Peter!
    Posten skal ud. Jeg har haft stor fornøjelse af at følge med i jeres ferie. Det er flot, at du har priorieteret det midt i de mange oplevelser. Meget inspirerende.
    Mange hilsner Majbrit

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.