Ugens rapport fra bistaderne

Idag var det første gang vi kiggede efter at have sat magasiner på sidste lørdag.
I stadet hvor vi lavede familiesammenføring har vi sat et halvmagasin, dvs et magasin i halv højde, uden tråde til at holde voksen på plads.
Det har jeg planer om at skulle tage tavlehonning fra, som jeg tror bliver det nye sort indenfor biavl.
Byggelysten har dog ikke været den store, som forsøg har jeg sat nogle rammer i som blot har en tynd voksstribe øverst og nogle tavler med fuld voks plade. Bierne har kun bygget lidt på de fulde plader – men vi skal jo ikke høste de næste 3 uger.

I stade nr 2 på Remmevej er der mere gang i sagerne, der bygges og samles til huse.
Ved gennemsynet kunne jeg dog ikke umiddelbart finde hendes majestæt dronningen. Men der var æg og ganske små laver, så jeg regner med hun er der et sted.
Ellers må bierne igang med at lave en ny dronning eller jeg må købe en og sætte i.

I trugstadet, som står hjemme i haven, er der fuld gas på alle kedler, de 17 rammer i bunder er fuldt besat af bier, pollentavler og yngel i rå mængder.
Det ene honningmagasin kunne jeg næsten ikke løfte, jeg er ellers stærk :-), vil tro den vejer ca 15 kg og der var bierne var begyndt at forsegle honningen. Til uindviede kan jeg oplyse at bierne forsegler honningen med bivoks når den har det rigtige vandindhold og er klar til lagring, eller set fra biavlerens synspunkt klar til høst.
Honningmagasin nr 2 var der kun ganske lidt honning i og ikke så mange bier, jeg valgte derfor at flytte en fuldbesat yngeltavler og en fuld honningtavler op fra bunden af stadet. Det giver den fordel at der dels kommer en masse bier med op, som passer yngel og deres assistenter. Samt at der bliver plads til tomme tavler i bunden af stadet, som gør at bygge bierne ikke bliver arbejdsløse og bifamilien ikke føler pladsmangel og gå i sværm tilstand.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.